Alles over de subsidies die je kunt aanvragen

Bureau ASD

Staat jouw vraag er niet tussen, of wil je meer weten? Contacteer ons!

Contact

Het Arbeidsmarkt- en Scholingsfonds Defensie (ASD) verstrekt subsidies voor projecten van en voor medewerkers van Defensie. Het gaat om projecten die bijdragen aan duurzame inzetbaarheid, arbeidsmobiliteit of persoonlijke ontwikkeling van burger- en militair personeel van alle Defensieonderdelen. Na een eenvoudige aanvraagprocedure en een zorgvuldige beoordeling kun je aan de slag met jouw project!

Voor welke subsidieaanvragen kun je bij ons terecht?

Het ASD vervult een rol als wegwijzer en intermediair. De subsidies waarvoor je bij ons terechtkunt zijn onderverdeeld in twee types: de DIY-subsidie en de Thema-subsidie. Welke subsidie het meest geschikt is voor jouw idee hangt onder andere af van het benodigde budget. In sommige gevallen kan ASD je subsidiebudget (laten) verhogen via een zogenaamde MDIEU-subsidie.

Wil je meer te weten komen over het aanvraagproces, of over de voorwaarden waar jouw idee aan moet voldoen? Maak dan hieronder gebruik van de pijltoetsen die onder de betreffende subsidie staan, of bekijk hieronder onze antwoorden op de meest gestelde vragen per subsidietype. Meer over MDIEU lees je in de FAQ-sectie, onder het kopje ‘MDIEU-subsidies’.

A

Duurzaam Inzetbaar Yourself: DIY-subsidie

Hoe blijf jij als Defensiemedewerker alert, fit en gezond samen met je team, ook onder moeilijke omstandigheden? Als jij een goed idee hebt, kun je een DIY-subsidie aanvragen. De totaal gevraagde subsidie is niet hoger dan 5.000 euro. Bekijk de voorwaarden en mogelijkheden.

B

Thema-subsidie voor projecten

Voor projecten die groter zijn dan een DIY-project is het mogelijk om een Thema-subsidie aan te vragen. Het ASD heeft vier beleidsthema’s geformuleerd waar jouw project bij moet aansluiten. Bekijk de thema’s, voorwaarden en mogelijkheden van een Thema-subsidie.

Bureau ASD

Heb je vragen?

Contact opnemen

Over het ASD

  1. Voor wie en waarom is het ASD in het leven geroepen?

    De stichting Arbeidsmarkt- en Scholingsfonds Defensie (ASD) is in 1995 opgericht als samenwerkingsverband van het ministerie van Defensie en de Centrales van Overheidspersoneel. Doel was om (Europese) subsidie aan te kunnen vragen ten behoeve van (om)scholingsprojecten en beroepsopleidingen voor Defensiemedewerkers. Daardoor kon meer personeel worden opgeleid en omgeschoold dan het Defensiebudget normaliter mogelijk zou maken.

    Inmiddels zet het fonds zich Defensiebreed in voor de versterking van de positie en bevordering van duurzame inzetbaarheid van werkenden binnen Defensie. Het ASD initieert, coördineert en stimuleert waardevolle projectinitiatieven op het gebied van gezond en veilig werken, inclusiviteit, arbeidsmobiliteit en ontwikkelingsmogelijkheden van burger- of militair personeel van alle Defensieonderdelen. Het ASD ondersteunt met subsidie zowel (versterking van) bestaande als nieuwe projectinitiatieven van en voor Defensiemedewerkers.

  2. Wat voor subsidies verstrekt het ASD voor projectenvoorstellen?

    Het ASD financiert kleinschalige projectinitiatieven van Defensiemedewerkers, met behulp van de zogenoemde DIY-subsidie (Duurzaam Inzetbaar Yourself ) tot maximaal 5.000,- euro en projecten van grotere omvang met de zogenoemde Thema-subsidie van meer dan 5.000,- euro. Daarnaast treedt het ASD ook op als cofinancierder voor MDIEU- en ESF-projecten.

  3. Wie geeft goedkeuring aan het verstrekken van de subsidies?

    Voor DIY-subsidies beoordeelt de zogenoemde DIY-selectiecommissie subsidieaanvragen voor kleinschalige projectvoorstellen van Defensiemedewerkers. De DIY-commissie wordt gevormd door twee bestuursleden van het ASD.

    Voor Thema-subsidies beoordeelt het gehele bestuur van het ASD – 4 vertegenwoordigers vanuit de vakbonden en 8 vanuit de werkgever – subsidieaanvragen voor projecteninitiatieven van grotere omvang.

  4. Hoe werkt het aanvragen van een subsidie?

    Neem contact op met het Bureau ASD en/of vul het formulier subsidieaanvraag (lees hierover meer op de pagina Subsidie aanvragen) in en retourneer deze naar info@stichtingasd.nl

Heb je een vraag? Of werk je bij Defensie en heb jij een goed idee voor een project?

Contact